Gördíthető mobil polcok

Gördíthető mobil polcrendszer  megfelelő megoldás akkor, ha egy közepes vagy alacsony belmagasságú helyiségben a lehető legtöbb árut vagy iratot árut szeretnénk elhelyezni kereshető, kezelhető formában.
Ez a raktártechnikai megoldás az utóbbi évtizedekben terjedt el ott, ahol további alapterület növelésére már nem volt mód.
 
A gördíthető mobil polc kerekekkel felszerelt  alvázát a felépítménnyel együtt áttételezett hajtással, síneken lehet mozgatni ezért a polcsorok szorosan egymás mellé tolhatók. Igény szerint a gördíthető állvány homlok és hátoldalai lefedhetők. 
Lehet akár bútorlappal is borítani a mobil polcrendszert, így az összetolt egységek esztétikus tömböt képeznek még akkor is ha a felépítmény alapja, ipari kinézetű salgó polc.
Nagy terjedelmű mobil polcrendszer esetén, több blokkra bontva kerül kialakításra a rendszer. Az egyes blokkok legfeljebb 6-8 mobil alvázat tartalmaznak.

Tervezéskor az első feladat a födémterhelés vizsgálata. Esetenként 1000-1500 kg/m2 terhelhetőség is felléphet, ezért általában a földszint vagy pince alkalmas arra, hogy gördíthető mobil polcrendszert telepítsünk. 

Gördíthetõ polc áttekintõ ábraBútorlappal borított gördíthetõ polcrendszerHajtókaros polcrendszer

Gördíthető polc három fontos részből áll:

1. Sínrendszer.
2. Gördülő alváz a meghajtó szerkezettel.
3. Felépítmény.

A rendszer megfelelő működésének alapja a szakszerűen és pontosan szintezett sínrendszer.
Elhelyezése többféle módon történhet, attól függően, hogy meglévő padlóra kerül utólag, vagy a padló burkolati munkákkal párhuzamosan végezhető a sínek lefektetése.
Az egymás mellett elhelyezett sínek száma minimum kettő, de az alváz méretének és a felépítmény terhelésének függvényében további 1-2 sín telepítésével kell számolni. A síneket alapcsavarokkal rögzítjük a padozathoz.

Egyedileg gyártott, a helyiség méreteihez igazodó alvázak készülhetnek egy, vagy több darabból.  Öt méter felett mindig osztott alvázat alkalmazunk a könnyebb szállítás és szerelhetőség érdekében, valamint azokon a helyeken, ahová csak ily módon lehet bejuttatni a mobil állványrendszer alkatrészeit.

Polcrendszer alváz Homlokzati borítólemezzel ellátott polcKapcsos polc felépítmény

 

Mobil polcrendszer hajtása háromféle lehet: kézi tolású, hajtókaros, motoros.

Kézi tolást csak rövid alacsony és kis terhelésű felépítmény esetén ajánljuk.
Hajtókaros meghajtás   a legelterjedtebb  , nagyobb méretű rendszerek esetén is átlagos fizikummal rendelkező női munkatársak számára is könnyen kezelhető.

Motoros meghajtás a legköltségesebb és legkényelmesebb változat. Mobil polcrendszer  felépítménye bármely általunk forgalmazott rendszerből kialakítható. A típus kiválasztásának főbb szempontjai: ár, kezelhetőség, esztétikum, felszerelhetőség, stb. 

Csavarkötéses változat ( Salgó polc, festett vagy horganyzott) olcsóbb és iparibb jellegű, kapcsolható polc segítségével szerelt felépítmény esztétikusabb és némileg magasabb árfekvésű. 
Mobil állványrendszer felépítménye  számos kiegészítő elemmel bővíthető: rögzítőmű, kidőlésgátló túltolásgátló, polcosztó, fiókok, borítólemezek.
Egyedi elképzeléseit is megtervezzük és megrendelés esetén határidőre megszereljük, és használatra készen átadjuk.
 

Keressen a 06-20-323-8556-os számon vagy küldjön levelet az alkmar@raktarpolc.hu címre.