Kapcsolható polcrendszerek

Letölthető árlista: 

A kapcsos csavarmentes polcrendszerek a csavarrögzítéses  (pl. salgó polc) megoldások alternatívájaként jelentek meg a raktártechnika újabb megoldásaként néhány évtizede. Ezek a rendszerek a Salgó polc szerelésével ellentétben, csavarok felhasználása nélkül szerelhetők össze, ami lehetővé teszi a polcszintek gyors áthelyezését és lehetőséget ad az esztétikusabb megjelenésre a Salgó polcrendszerek "iparibb" kinézetével szemben.
Kapcsolható csavarmentes fém polcrendszerek, általában előszerelt keretekből, és kapcsokkal vagy gerendákkal rögzített polcokból épülnek fel. A tároló polcok merevítése történhet hátsó borítólemezzel, vagy merevítő kereszttel. Kiegészítő alkatrészek egész sorozatával felszerelve a raktártechnika legkülönfélébb igényeinek kiszolgálására is alkalmas, gyorsan, biztonságosan és egyszerűen összeszerelhető.

Csavarmentes kötéssel állványelemekből állványmezők, az állványmezőkből állványsorok épülnek fel, melyek szimpla vagy iker soros elrendezésben építhetők fel. Nagyobb helyiségben az ikersorokból kialakított polcrendszer a raktártechnika szempontjából gazdaságosabb megoldás, mert így fajlagosan kevesebb a kiszolgáló munkafolyosó.   

Kapcsos polcrendszerRaktári polcrendszer kiegészítõkkelGalériát tartó polcrendszer

Több gyártmányt forgalmazunk, amelyek közül azt a raktártechnikai megoldást  javasoljuk  Önnek  amellyel legkedvezőbb áron építhető fel,  a szükséges csavarmentes polcrendszer.

Az ár mellett természetesen egyéb szempontokat is figyelembe veszünk, amikor egyik vagy másik változatra  ajánlatot adunk. (pl. teljesítési határidő, meglévő rendszeréhez illeszthetőség, stb.) 

Néhány általunk forgalmazott csavarmentes polcrendszert szeretnék bemutatni. 
A sorrend nem a minőségre utal , minden márka régóta stabilan jelen van a piacon! 

 
 Metalsistem kapcsos polcrendszer

 Ez a csavarmentes polcrendszer könnyen összeszerelhető és bontható állványrendszer. 

Horganyzott kapcsos polcOlasz polcrendszerFém polcrendszer

Az elemek horganyzott acélból készülnek. A polcok tartókeretei oszlopokból, valamint vízszintes és ferde merevítőkből állnak össze. Maximális terhelhetőségük termékcsaládonként változó. Magasság 1972 és 3028 mm közötti. Kézzel rakodható termékek tárolása oldható meg ezzel a raktári polcrendszerrel.

A SUPER 1 polcrendszer normál terhelés esetén, a legkedvezőbb  ár/érték aránnyal  rendelkezik, mint raktártechnikai megoldás. Polcszintek 33 mm-ként állíthatók.
Sok tartozék rendelhető ehhez a raktári polcrendszerhez, amelyekből bemutatunk néhányat:

Polcrendszer tartozékokkalPolcrendszer hát és oldalborítássalÁllványrendszer létrával

Polcosztó alacsonyPolcosztó magasPolcosztó két polc között

Mélyített polcbetét Polcrendszerbe épített fióksorPolcbetét mûanyagból

A SUPER 3–as típusú polcrendszer nagyobb teherbírású raktártechnikai megoldás, ezért többszintes galériás rendszerek kialakítására is alkalmas. Itt a járófelület maximális szélessége 1200 mm. A keret magassága alapkivitelben 5 méter lehet.

Többszintes kapcsos polcrendszerEmeletes kapcsos polcrendszerPolcrendszer járószint alatt

Néhány  megvalósított ötlet, amely a fém kapcsos raktári polcrendszerek széles felhasználási területét mutatja. Ezeket a képeket időnként bővíteni fogom, hogy még több képes javaslat álljon a honlapot látogatók rendelkezésére.

Fellni tartó polcrendszerAkvárium tartó polcrendszerHorganyzott kapcsos polcrendszer kereskedelmi üzletbenDobozfal az égig építve

Dimax kapcsos polcrendszer

A DIMAX egy olasz gyártmányú raktári csavarmentes polcrendszer, amely a könnyű és közepes teherigények támasztotta számtalan raktártechnikai problémára jelent megoldást.

Galéria alatt épített polcGaléria alatt Kézi polcrendszer

A DIMAX polcrendszer olyan fontos tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a barázdált zárt profilú lábak, vagy a különleges láb-polc összekötőelemek, amelyek magas strukturális merevséget, és megemelt terhelhetőséget biztosítanak, a biztonsági előírások betartása mellett. A polclapok patentolt "Z" formájú profilja révén a DIMAX polcrendszer rendkívül sokoldalú felhasználását teszi lehetővé, miközben a vízszintes összekötők, és a különleges formájú polctartó elemek a rendszer megemelt stabilitását biztosítják.
 
Szükség esetén a polcrendszer terhelhetősége alátét rudakkal lényegesen megnövelhető. Az alátét rudak a polcok alján előre kialakított hornyokba egy mozdulattal bepattinthatók. Így a polcok terhelhetősége a mindenkori használati cél függvényében változtatható figyelembe véve a tartókeretek teherbírását is. 

Raktártechnikai kiegészítőként kínált keresztmerevítők és merevítő traverzek speciális igényeket is kielégítő merevséget és teherbírást kölcsönöznek a polcrendszernek. A beépítendő merevítők típusa és darabszáma, a struktúra magasságának, és a betárolandó teher súlyának megfelelően változik.

Tartozékelemek egész szériája áll rendelkezésre, hogy a raktártechnika legkülönfélébb követelményeihez is igazodjon a rendszer. A polcelemek szállíthatóak tároló rekeszes kivitelben, vagy könnyen behelyezhető függőleges elválasztó lemezekkel, hát- és oldalfal lemezekkel.
Többszintes polcrendszer kialakítható a Dimax segítségével, ezzel növelve a raktár kapacitását, vagy csökkentve a szükséges alapterületet.

Többszintes polcrendszerKapcsolható polcrendszerTöbbszintes polcrendszer

 

M 90 kapcsos, konzolos polcrendszer

Az M90-es konzolos csavarmentes polcrendszer sajátos felépítésével átmenetet képez a raktári és a kereskedelmi polcrendszerek között. Tartólábai önálló vastag oszlopokból állnak, alul széles támasztókkal ellátva, amelyeket a következő tartóoszlophoz, alsó és felső vízszintes helyzetű összekötőkkel rögzítünk. Hasonlít a felépítése a raktártechnikában ismert szálanyag tároló polcrendszerhez. Tartólábak két oldalán perforációk vannak, ahová konzolok segítségével polclapokat akaszthatunk. M90-es név a tartólábak közötti 90 cm-es távolságra és egyben a polclapok méretére utal.
Legfontosabb előnye,  hogy a polcfelületen -  első tartólábak nélküli kialakítás miatt -  bármilyen hosszú áru is tárolható.  Többszintes galéria szintén építhető ebből a polcrendszerből is, amely segítségével többletkapacitást, vagy azonos mennyiség kisebb alapterületen történő elhelyezését érhetjük el.

M 90-es kapcsos polcrendszer felépítéseEmeletes polcrendszer alsószintLapok tárolása M 90 kapcsos polcrendszerenEmeletes polcrendszer

Keressen a 06-20-323-8556-os számon vagy küldjön levelet az alkmar@raktarpolc.hu címre.