Kiadó-eladó raktárak, telephelyek

Tisztelt Látogatók!
 

Ez a menüpont első látásra kakukktojás, mert különbözik a raktártechnika többi honlapon megjelenő témáitól és termékeitől.

De csak első látásra. Ugyanis a két terület távolról rokonságban van (ok-okozati) egymással, mivel új raktár berendezése raktártechnika eszközeivel történik. A raktár kapacitását salgó polc és más polcrendszerek segítségével lehet maximalizálni. Ha ez nem elég, és még több áru elhelyezése a feladat, másik nagyobb raktárra vagy ipari ingatlanra van szükség, és a folyamat újra indul!

A két területet sok más mellett szerény személyem is összekapcsolja, mivel a raktártechnika mellett ipari ingatlanközvetítéssel is foglalkozom jó néhány éve.

Ha kiadó vagy eladó raktár érdekli, vagy lehet ez egy fajta megoldás problémájukra, ezen az oldalon találja jelenlegi kínálatomat: 

Ha ipari ingatlan vásárlása felmerül Önöknél közel vagy távoli jövőben, ezen a címen érhetőek el megbízásaim:

Ha ipari telket keres amely alkalmas egy új telephely felépítésére jelenlegi és folyamatosan bővülő kínálatomat itt találja:

Ipari ingatlanpiac hírei és eseményeiről ezen a címen tájékozódhat: 

Fogalmak és hasznos anyagok gyűjteménye az alábbi címen: 
www.raktaringatlan.hu
www.eladoipariingatlan.hu
www.iparitelek.com

Keressen a 06-20-323-8556-os számon vagy küldjön levelet az alkmar@raktarpolc.hu címre.

Tisztelettel

Radnai Ervin

 

Gazdasági hírek események:

Magyarországon még nem tapasztalható az óriás raktárak iránti igény
A JLL a CoreNet Global-lal együttműködve felmérést végzett az ipari létesítményeket bérlő cégek körében. Összesen több mint 60 kiskereskedelmi, gyártó, és logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat válaszolt a kérdőívre. A válaszokból kiderült, hogy mit terveznek, és milyen várakozásaik vannak a szegmens felhasználóinak.
A JLL elemzői szerint Európában a bérlők több óriás raktárra tartanak igényt, és fontos számukra a költségcsökkentés. A következő három évben élénk érdeklődés fennmaradása várható. A piacot jelentősen befolyásoló tényező lehet az e-kereskedelem bővülése és a növekvő szállítási költségek. A költségek csökkentésére irányuló törekvések akár azt is eredményezhetik, hogy a vállalat áthelyezi raktárát egy a vásárlókhoz közelebb eső helyszínre. 

A legígéretesebbnek számító feltörekvő piac Oroszország, a második Törökország. Ugyanakkor ezeken a piacokon a vállalatok számos ingatlanpiaci kockázattal és kihívással szembesülnek, például magas telekárakkal vagy hosszadalmas engedélyeztetési procedúrával. 

A válaszadók csaknem kétharmada tervezi logisztikai területeit növelni a következő három évben. A JLL előrejelzése szerint ennek eredményeképpen az elmúlt évekhez hasonlóan erős bérbeadási volumen várható. Az aktuális kihívás az értékesítési csatornák összehangolása úgy, hogy a költségek és a szállítási idő is csökkenjen. 

A vállalatoknak fontos továbbá az is, hogy a működési költségek is csökkenjenek, előtérbe kerülnek a megújuló energiaforrások, a fenntarthatósági szempontok is. Olyan prózai tényezők, mint a tető megerősítése, a túlmelegedés elleni védelem és a szélsőséges időjárási események kivédése, még nem kapnak túl nagy prioritást. nbsp;

„Sajnos Magyarországon egyelőre nem tapasztalunk fellendülést az ipari ingatlanok bérlői piacán, az óriás raktárak iránt igény pedig szinte teljesen kizárt. A budapesti ipari ingatlanpiacon a legnagyobb bérelt raktárcsarnok mérete is csak nagyjából 50.000 négyzetméter, de ennél sokkal jellemzőbbek a 10.000-20.000 négyzetméter körüli alapterülettel rendelkező épületek. Bérleti díjakat tekintve kimondottan versenyképes a budapesti piac a régiós fővárosok piacához képest, ami a költségcsökkentési törekvések szempontjából nagyon kedvező a bérlőknek. Ennek ellenére azonban úgy tűnik, hogy a fellendülés még várat magára. Az első negyedévben a kihasználatlansági ráta 21,7 százalék volt itthon, míg például Varsóban 14,5 százalék és Prágában 7,8 százalék. A bérlői aktivitás is jócskán elmaradt a szomszédos országokhoz képest, hiszen míg itthon a 60.000 négyzetmétert sem érte el a kereslet, addig mind Varsóban mind pedig Prágában is 100.000 négyzetméter körül mozgott - nyilatkozta Tuza Rita, a JLL budapesti irodájának vezető elemzője.

Forrás: http://www.ingatlanhirek.hu/hir/Magyarorszagon-meg-nem-tapasztalhato-az-orias-raktarak-iranti-igeny/45147/?flid=45147

2014 05 21

 

Életjeleket ad a haldokló szektor
 

Új gyártócsarnokot és kapcsolódó irodaházat adtak át a WING Zrt. fóti üzleti parkjában, az East Gate Business Parkban. A GE Olaj és Gáz üzletága új gyártástechnológiai területtel bővült, így a vállalat már összesen 17 500 négyzetméter területet bérel az üzleti parkban. A bővüléshez az East Gate Business Park több milliárd forintot ruházott be és mintegy 272 millió forint uniós támogatást is elnyert.

Az East Gate Business Parkban az általános raktári és irodai funkciók mellett, elsősorban komplex megvalósítást igénylő gyártó és termelő üzemek képviseltetik magukat. Ezek közé tartozik a GE új egysége is, ahol a közeljövőben a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei készülnek. Az új fejlesztésben az üzemi területek mellett, "A" kategóriás irodák és raktárak is megtalálhatóak.

Az East Gate Business Park 36 hektáros területén eddig összesen 78 000 négyzetméternyi csarnokterület épült fel. Itt található a hazai vagy regionális cégközpontja számos nemzetközi nagyvállalatnak. A területén egyszerre valósíthatóak meg irodai funkciók és raktárlogisztikai szolgáltatások. A park teljes kiépítettségében 140 000 négyzetméter csarnokterületnek ad majd otthont.

A Wing Zrt. tulajdonában lévő leányvállalatok kulcsszerepet vállalnak az East Gate Business Park épülésében, így az új GE csarnok esetén az Aspectus Architect végezte a tervezési feladatokat, a fővállalkozó pedig Market Építő volt, mely a Audi győri üzemét, a Givaudan élelmiszer alapanyag gyártó üzemét és a Zwack gyárat is jegyzi. A projekt finanszírozó bankja az Unicredit volt.
 

Forrás: http://www.resourceinfo.hu/hu/cikk/ipar_logisztika/36238.html?utm_source=resource&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 

2014 05 27

 

19 bérleti szerződés

Az ipari ingatlanok piacán ennyi tranzakciót kötöttek a BIEF 2014 első negyedéves jelentése szerint, és ebből csak kettő haladta meg a tízezer négyzetmétert. 

Enyhén növekvő kihasználatlanság mellett majdnem egymillió nyolcszázötvenezer négyzetméternyi kínálatot és 55 650 négyzetméternyi keresletet mért a BIEF 2014 első három hónapjában. Egy új raktárépülettel bővült az állomány, miután átadtak az East-Gate Business Parkban egy 11 090 négyzetméteres új ingatlant, melyet a GE Oil&Gas egyedi igényei alapján fejlesztettek. A kereslet 77 százalékos növekedése előző időszakhoz képest mindössze 28 százalékban jelent új bérlőket, a többi szerződéshosszabbításokból adódott össze.A negyedév legnagyobb tranzakciója egy 20 600 négyzetméteres hosszabbítás volt a ProLogis Park Budapest-Szigetben, míg a legjelentősebb, 5 360 négyzetméteres bővülés a Tulipán Parkban történt. A legnagyobb új szerződést a WestLog DC-ben kötötték 1 070 négyzetméteren.
Összehasonlításképpen csak a Prologis nevéhez köthető bérbeadások a Varsó környéki piacokon 94 000 m2-t adtak ki, csak áprilisban, egy hónap alatt.

Forrás: http://www.ingatlanhirek.hu/hir/19-berleti-szerzodes/45161/?flid=45161

2014 05 29

 

19 bérleti szerződés

Az ipari ingatlanok piacán ennyi tranzakciót kötöttek a BIEF 2014 első negyedéves jelentése szerint, és ebből csak kettő haladta meg a tízezer négyzetmétert.

Enyhén növekvő kihasználatlanság mellett majdnem egymillió nyolcszázötvenezer négyzetméternyi kínálatot és 55 650 négyzetméternyi keresletet mért a BIEF 2014 első három hónapjában. Egy új raktárépülettel bővült az állomány, miután átadtak az East-Gate Business Parkban egy 11 090 négyzetméteres új ingatlant, melyet a GE Oil&Gas egyedi igényei alapján fejlesztettek.

 A kereslet 77 százalékos növekedése előző időszakhoz képest mindössze 28 százalékban jelent új bérlőket, a többi szerződéshosszabbításokból adódott össze.

 

A negyedév legnagyobb tranzakciója egy 20 600 négyzetméteres hosszabbítás volt a ProLogis Park Budapest-Szigetben, míg a legjelentősebb, 5 360 négyzetméteres bővülés a Tulipán Parkban történt. A legnagyobb új szerződést a WestLog DC-ben kötötték 1 070 négyzetméteren.

Összehasonlításképpen csak a Prologis nevéhez köthető bérbeadások a Varsó környéki piacokon 94 000 m2-t adtak ki, csak áprilisban, egy hónap alatt.

Forrás: http://www.ingatlanhirek.hu/hir/19-berleti-szerzodes/45161/?flid=45161